Menu

Opleidingen

Horecavakschool Zeeland verzorgt onder licentie van Essenzo Gouda bv horeca opleidingen in Goes. In de driehoekssamenwerking werkgever - werknemer/student - opleider Horeca vakschool Zeeland, word je in twee jaar gevormd tot professional in de keuken of in de bediening.

Horeca Vakschool Zeeland overbrugt de kloof tussen bedrijfsleven en de school en biedt unieke, kleinschalige, praktijkgerichte, werkend leren opleidingen aan op mbo niveau.

Horeca Vakschool Zeeland leidt in twee jaar op tot de hieronder genoemde mbo-2, mbo-3 en mbo-4 opleidingen met bijbehorend crebo:

keuken:                                                          bediening:

25180  |  kok                                                25168  |  gastheer / gastvrouw

25182  |  zelfstandig werkend kok             25171  |  zelfstandig werkend gastheer / gastvrouw

25179  |  gespecialiseerd kok                     25169  |  gastronoom / sommelier

De hierboven genoemde horeca opleidingen voldoen aan de eisen van het ministerie van OCW en de onderwijsinspectie.

 

WERKEND LEREN

Het principe van werkend leren bij Horeca Vakschool Zeeland is vier dagen in de week werken en één studiedag naar school in Goes.

De verkorte Horeca Vakschool Zeeland opleidingen duren twee jaar en zijn verdeeld over acht perioden van tien weken. De opzet van de opleidingen is twee vakken per periode. Kleine groepen studenten zorgen voor een persoonlijke aanpak. Iedere student heeft zijn eigen leerroute. Deze route is een combinatie van lessen en een digitale leer-werkomgeving.

Op de werkplek worden praktijkopdrachten aangeboden die onder supervisie van de leermeester uitgevoerd worden.

 

INVESTERING

De kosten van Horeca Vakschool Zeeland opleidingen bedragen € 7.850,- per schooljaar. Dit is inclusief leermiddelen. Deze kosten worden verdeeld over de student en de werkgever. De student betaalt een bijdrage van € 1.850,- per schooljaar (vrij van btw). De werkgever investeert € 6.000,- (ex. 21% btw) per schooljaar in de opleiding van de nieuwe werknemer. Daarnaast ontvangt de werknemer-student een salaris (vanaf minimum loon) voor de uren die gewerkt worden. Vaak is dit 32 uur per week. 

 

 

Horeca Vakschool Zeeland

"De Koploper"

Stationsplein 21

4461 HP Goes

06 41 00 97 69

                                                                                                                                                                                                       privacyverklaring