Menu

Kok (mbo 2)

De Kok voert voorbereidende, productie- en afrondende werkzaamheden uit in de keuken. Hij plant dagelijkse werkzaamheden in, bereidt gerechten en werkt ze af voor de uitgifte aan gasten. Hierbij houdt hij rekening met hun wensen en verwachtingen. Daarnaast zorgt de Kok ervoor dat de werkomgeving netjes en schoon is, zodat bereidingen op hygiënische wijze verloopt. Ook hoort het uitvoeren van werkzaamheden rondom voorraadbeheer bij zijn werk.

Bij deze opleiding wordt de basis van het beroep kok aangeleerd.

De opleiding bestaat uit uit acht periodes van tien weken. Per periode wordt een generiek (verplicht) vak en een beroepsvak aangeboden.

Verplichte vakken zijn o.a.: Nederlands- en Rekenen op 2F niveau en burgerschap.

Het beroepsexamen wordt in de praktijk afgenomen met een Proeve Van Bekwaamheid (PVB)

Horeca Vakschool Zeeland

"De Koploper"

Stationsplein 21

4461 HP Goes

06 41 00 97 69